Mijn verhaal

Als kind was ik al heel erg geïnteresseerd in mensen rondom mij.  Mijn ogen begonnen te stralen als ik voelde dat ik er kon ‘zijn’ voor vrienden en familie. Deze oprechte interesse en nieuwsgierigheid in mensen, heeft me geleid in de richting van de studies klinische psychologie.

Na mijn studies ben ik al snel aan de slag gegaan bij Kind en Gezin waarbij kansen geven aan elk kind centraal stond.  Als teamverantwoordelijke en afdelingshoofd heb ik me meer dan 17 jaar ingezet om deze missie ook waar te maken. Vanuit een positieve, coachende rol als leidinggevende vond ik het belangrijk om mijn medewerkers alle kansen te geven. Hen motiveren om te geloven in zichzelf en hen dan te zien groeien, gaf me grote voldoening.

Mijn ervaring bij Idewe, externe preventiedienst, heeft me als psycholoog verder versterkt. Als preventieadviseur psychosociale aspecten werkte ik vanuit verschillende opdrachten rond welzijn op het werk.  Medewerkers zélf in beweging brengen om vanuit hun eigen rol verandering te creëren, dàt is waar ik het meest verschil kon en wou maken.

Doorheen mijn loopbaan ben ik zelf altijd heel erg blijven zoeken naar een juiste balans om mijn energie te behouden, een proces met vallen en opstaan waarbij ik geleerd heb te luisteren naar eigen noden en mijn intuïtie.

Naast mijn professionele leven ben ik mama van 3 tienerzonen en echtgenote, twee heel belangrijke rollen die ik voldoende aandacht wil geven en die deel uitmaken van mijn kern.  Deze rollen geven me veel energie, maar zetten ook mijn eigen draagkracht onder druk. Het loslaten van dromen en verwachtingen is een boeiend, soms een pijnlijk, maar altijd een heel leerrijk proces.

Een rode draad doorheen mijn leven is de meerwaarde van vele fijne, warme ontmoetingen en oprechte vriendschappen die ik heel erg koester en die me mee gemaakt hebben tot wie ik nu ben en waar ik nu sta.

Naar mijn gevoel is de cirkel nu rond en ga ik ten volle voor mijn passie…in mijn eigen naam en vanuit mijn brede ervaring mensen begeleiden in het (her)ontdekken van hun unieke kracht en het inzetten van hun eigen kompas.  Mijn ogen beginnen dan – net zoals vroeger – spontaan terug te glinsteren.

Welkom !

Praktijkadres:
Katleen Moortgat
Lange Dweersstraat 38
9190 Stekene

Erkend psycholoog – 712117719

www.linkedin.com/in/katleen-moortgat-1117287