Stresspreventie en burn-outbegeleiding

Je veerkracht versterken, stress het hoofd bieden, duurzaam herstellen bij burn-out, zorgzame werkhervatting.

In onze huidige maatschappij komt er veel op ons af. Zowel professioneel als thuis is er zò veel te doen, zò veel te beleven, zò veel te ontdekken… we zijn vaak allemaal heel druk bezig. Alles wat we doen – ook al doen we het graag en kijken we ernaar uit – vraagt energie en activeert stresshormonen in ons lichaam. Als deze zich opstapelen, zal dit onze weerstand ondermijnen en onze draagkracht sterk verminderen. Het leidt tot uiteenlopende klachten zoals spanningen, mentale en lichamelijke klachten, vermoeidheid, piekeren, wisselende emoties, slapeloosheid,… Even de pauzeknop indrukken, voldoende tijd nemen voor rust en ontspanning is een broodnodige reflex die we maar al te snel vergeten en wat kan leiden tot chronische stress, ziekte, burn-out.. Afwisselen tussen inspanning en ontspanning is een basiswet die in de sportwereld vaak heel strikt wordt toegepast, maar waar we in de dagdagelijkse realiteit vaak minder aandacht voor hebben.
Voeling houden met wat je energie geeft en wat energie van jou vraagt en je herstelhormonen terug opbouwen, is fundamenteel om je energiebalans in evenwicht te houden en veerkrachtig te blijven. Wie een gezonde veerkracht heeft, is beter in staat om tegenslagen het hoofd te bieden, om onverwachte gebeurtenissen op te vangen en zich aan te passen.
In mijn praktijk ga ik graag met jou op weg om je veerkracht te versterken en je te begeleiden in de verschillende fasen van stressgerelateerde klachten en burn-out. We bekijken in elke fase wat JIJ nodig hebt om je energie te behouden of terug op te bouwen, waar jij op vastloopt en wat aan de basis ligt van energieverlies en stress. We gaan op zoek naar inzicht op meerdere domeinen in je leven…de enige manier om naar een duurzaam evenwicht en herstel toe te werken. Ik kan je ook begeleiden in de verschillende stappen die nodig zijn voor een zorgzame en duurzame werkhervatting. 

Praktijkadres:
Katleen Moortgat
Lange Dweersstraat 38
9190 Stekene

Erkend psycholoog – 712117719

www.linkedin.com/in/katleen-moortgat-1117287