Bevrijd jezelf van perfectionisme!

Ben je ook zo moe van al dat moeten?

Er is niks mis met de dingen goed te willen doen….zolang het maar je vrije keuze is.

Perfectionisme heeft niets te maken met goede prestaties. Het is niet hetzelfde als zorgen voor kwaliteit. Perfectionisme is de ‘té-modus’: te goed willen doen, te veel werken, te moeilijk kunnen kiezen, te sterk structureren. Perfectionisme als hinderend patroon is de schadelijke ‘te’, die jou ongelukkig en moe maakt. Het beperkt jouw groei, veroorzaakt stress en kan leiden tot o.a. burn-out.

Je staat letterlijk en figuurlijk onder druk.

Herken je jezelf in volgende symptomen?

  • Zoeken naar erkenning, bevestigingsdrang
  • De lat te hoog leggen voor jezelf en anderen
  • Een laag zelfbeeld
  • Angsten zoals faalangst, verlatingsangst, …
  • Sterke controledrang: alles onder controle willen houden
  • Altijd denken en piekeren
  • Uitstelgedrag
  • Moeilijk kunnen kiezen of beslissen
  • Te veel verantwoordelijkheid nemen
  • Nooit opgeven en daardoor ver over je eigen grenzen gaan

 

Wil je met meer vertrouwen in het leven staan, je vrijer voelen om op te komen voor wat jij wil? Wil je echt genieten van alle mooie dingen die je doet? Wil je meer innerlijke rust en harmonie vinden?

Dan kan ‘Ontwikkelingsgericht Coachen van Perfectionisme’ of OCP® jou helpen. Het is een krachtige methodiek die je bevrijdt uit de valkuilen van perfectionisme. Jouw dwangmatig ‘moeten’ verandert in een prettig ‘willen’ en ‘kunnen’. Het is een specifieke aanpak gericht op de ongewenste symptomen die gepaard gaan met perfectionisme en die vaak aan de oorsprong liggen van sluimerende burn-out.

Het traject bestaat meestal uit zeven sessies, soms iets meer, soms iets minder. Het volgt een aantal stappen in een specifieke volgorde om zo het perfectionisme om te buigen naar een ontspannen, krachtige manier van functioneren.

De OCP-methodiek is een krachtige interventie. Alleen perfectionismecoaches opgeleid door het Ontwikkelingsinstituut passen deze methodiek toe.

De OCP-methodiek is een manier van coachen die door Marcel Hendrickx (Het Ontwikkelingsinstituut) ontwikkeld werd vanuit zijn jarenlange praktijk en vanuit zijn missie om mensen van hun perfectionisme te bevrijden.

 

Meer info kan je vinden op de website bevrijdjezelf.be.

Wil je Marcel als bezieler zelf aan het woord horen? Bekijk dan het interview op de homepagina van bovenstaande link.

 

Wil je meer info over de impact van de OCP methodiek? Neem dan een kijkje bij de getuigenissen op de website of lees de resultaten van het wetenschappelijk onderzoek. Prof. Luyten van de KUL onderzocht de impact van de OCP methodiek (-> wetenschappelijk onderzoek).

 

Praktijkadres:
Katleen Moortgat
Lange Dweersstraat 38
9190 Stekene

Erkend psycholoog – 712117719

www.linkedin.com/in/katleen-moortgat-1117287