Eerstelijnspsychologie

Laagdrempelige psychologische ondersteuning rond verschillende levensvragen,
in nauwe samenwerking met je huisarts.

Ieder van ons moet in het alledaagse leven het hoofd bieden aan moeilijke momenten.  Verlies, relationele of familiale problemen, onzekerheden en twijfel als ouder bij opvoeden, angst, stress, depressieve gevoelens, …zetten onze draagkracht onder druk. Vaak kunnen we gebeurtenissen en hindernissen het hoofd bieden door onze eigen veerkracht en de steun van naaste omgeving.  Het gebeurt echter dat we vastlopen en worstelen met het eigen psychisch evenwicht. Het duurt vaak lang voordat iemand de knoop doorhakt om hulp te zoeken.  De drempel om hulp te zoeken bij psychische klachten is veel groter dan bij lichamelijke klachten.  Een gemiste kans want psychische klachten zijn meestal veel beter te behandelen in een vroeg stadium. Vaak wordt te laat hulp ingeroepen en stapelen de problemen zich op.

Ik geloof heel sterk in het vroegtijdig ondersteunen en dit in nauwe samenwerking met de huisarts waar je vaak als eerste naartoe gaat met uiteenlopende klachten. De ondersteuning tussen huisarts en eerstelijnspsycholoog op elkaar afstemmen en hierin vlot samenwerken…daar werk ik graag aan mee, uiteraard altijd in overleg met jou en je eigen wensen.

Wat kan ik je hierin bieden? 

Ik ben ervan overtuigd dat je zelf capaciteiten hebt om het hoofd te bieden aan alles waar je tegenaan loopt.  Soms is het geloof hierin tijdelijk zoek en dan is het zinvol om dit samen met iemand van buitenaf vast te nemen. Denk niet te lang ‘Ik moet er alleen uitkomen’ of ‘Het is nog niet erg genoeg…’

Ondersteuningsgesprekken in een vroeg stadium kunnen immers helpen om de draad in het dagelijkse leven sneller terug op te nemen en verandering in te bouwen die JIJ nodig hebt. 

Ik vertrek vanuit jouw hulpvraag. We gaan samen op zoek waar het vastgelopen is, we zoeken naar wat je nodig hebt om opnieuw stappen te zetten en te vertrouwen in de toekomst. We brengen je eigen hulpbronnen in kaart, de focus ligt op jouw krachten die je psychisch evenwicht terug kunnen herstellen, die je terug goed in je vel laten voelen. Indien nodig geef ik bruikbare informatie, advies en tips waarmee je zelf aan de slag kan. Concreet en praktisch: “Wat helpt jou vooruit?”

Praktijkadres:
Katleen Moortgat
Lange Dweersstraat 38
9190 Stekene

Erkend psycholoog – 712117719

www.linkedin.com/in/katleen-moortgat-1117287